Workshops

Mijn wens is dat ieder mens kan leven vanuit zijn pure staat van zijn.
Vrij dansen, zomaar klanken maken, voluit zingen, gewoon maar muziek maken en intuïtief tekenen, daar kan ik enorm van genieten.
Ik hou van alle vrije authentieke uitingen, van de mooie eigenheid en puurheid van de mens.
Puurheid gaat in mijn beleving over wie ik ten diepste ben zonder al mijn beschermlaagjes en verhalen.
In contact hiermee kan ik vrij leven, mijn levenskracht intens voelen en helemaal mezelf zijn.

Ik geef workshops vrije zelfexpressie met als basis stembevrijding.
Ter ondersteuning gebruik ik dans, geleide meditatie en eventueel andere vrije creatieve vormen.
Stembevrijding gaat over klank geven aan dat wat jij voelt in het moment.
Hierbij gaat het niet om goed of mooi kunnen zingen maar om het uiting geven aan wat er in jou leeft.
Dat kan heerlijk en bevrijdend zijn en ook spannend.
In een veilige setting nodig ik jou uit om contact te maken met jouw pure natuur.
In dit proces gaan we alles verwelkomen en hier uiting aan geven in klank en dans.

Wees welkom met alles!

 

Agenda

Workshops stembevrijding voor mensen met al wat ervaring

Leef je Natuur

Elke twee weken op vrijdagavond, 19.30 – 21.30

Elke twee weken geef ik op vrijdagavond losse workshops stembevrijding aan de hand van een thema. In deze workshops maken we een reis naar binnen en geven we expressie aan ons verlangen, onze angsten en andere emoties, onze liefde en onze waarde. We gaan ruimte maken voor onszelf, voor onze kracht en kwetsbaarheid. We richten ons vooral op voelen en verwelkomen, alles mag er zijn. Stembevrijding gaat helemaal niet over goed of mooi zingen, maar over klank geven aan wat jij voelt in het moment. Dit kan spannend zijn, er kunnen emoties loskomen en het kan ook verrassend, heerlijk en bevrijdend zijn.

Ik werk in een kleine groep en gebruik dans en geleide meditatie ter ondersteuning.

Ruimte - 20 september

‘Live your life to its full potential, like a flower blooming in the sun.’ Prem

In de stembevrijding heb ik veel ruimte ervaren. Het is lastig om te omschrijven maar als ik werkelijk klank kan geven aan mijn gevoel voel ik vaak letterlijk ruimte in mijn lichaam, ik kan dan ruimer ademen en ik voel me meer verbonden met de aarde. Ruimte gaat bij mij ook over ruimte in nemen, een levensthema van mij dat steeds weer de kop op steekt en mij weer een diepere laag laat doormaken. Regelmatig komen er toch weer stemmetjes die zeggen dat het overdreven is of dat ik teveel ben. Steeds meer besef ik dat ik nooit teveel ben en helemaal goed en mooi zoals ik ben.

Er is altijd ruimte voor jou, voor alles in jou. We gaan onze ruimte zingen en dansen, wees welkom!

Levenskracht - 4 oktober

‘Wanneer ik me verbind met mijn pure natuur voel ik de kracht van het leven voluit door mij heen stromen.’

Het thema van deze workshop is levenskracht, de kracht van het leven die altijd in jou aanwezig is. In diepe verbinding met jezelf kun je deze levenskracht intens voelen.

In mijn leven heb ik mij vaak helemaal niet krachtig gevoeld, ik voelde mij meestal heel onzeker en deed er alles aan om dit te verbergen en hier vanaf te komen. In de stembevrijding durfde ik naar mijn onzekerheid en andere emoties toe te bewegen, ik kon er klank aan geven en het helemaal toelaten.

Het bijzondere is dat ik juist in deze grote kwetsbaarheid mijn levenskracht vond. En steeds weer ga ik door dit waardevolle proces van toelaten, verwelkomen, expressie geven aan wat ik voel en weer in verbinding komen met mijn levenskracht.

Kracht gaat in mijn beleving niet over een beweging naar een ander toe, naar buiten, maar over een verticale verbinding met jezelf.

Diep van binnen is jouw bron van licht, liefde en eindeloos veel levenskracht, de bron die ook verbonden is met al het leven om ons heen. In verbinding hiermee stroomt onze kracht op natuurlijke wijze vanzelf de wereld in.

Wees welkom met jouw kracht en kwetsbaarheid!

Jouw Waarde - 4 oktober

‘Met gratie draag ik het lied van mijn hart, mijn waarde is groot, veel groter dan ik zelf vermoed, mijn waarde is mijn pure natuur, daar leeft het lied van mijn hart, wees welkom!’

Het thema van deze workshop is: Jouw Waarde.

Jouw waarde, jouw mooie eigenheid doet er toe en is waardevol voor de wereld. Ieder mens draagt deze grote rijkdom met zich mee en ik denk dat er diep in ons allemaal een groot verlangen leeft om helemaal puur vanuit onze natuurlijke staat van zijn te kunnen leven en delen. We gaan onze waarde voelen, ons verbinden met wat er in ons leeft en klank geven aan het lied van ons hart.

In dit proces is alles welkom.

Overgave - 1 november

Het thema van deze workshop is overgave.

De stem is een prachtig instrument om uit je hoofd te gaan, om meer te gaan voelen en je over te geven aan het lied dat in jouw leeft, zodat het moeiteloos naar buiten kan stromen. Ik voel vaak een intens verlangen om me hier aan over te geven en tegelijkertijd voel ik ook de angst voor het loslaten van de controle en voor alles wat zich zal ontvouwen als ik me overgeef aan deze stroom en het lied van mijn hart ga leven. Soms is het ook een chaos in mijn hoofd, dan hoor ik helemaal geen lied, laat staan dat ik me er aan over zou kunnen geven. Of ik hoor het wel maar ik voel vooral angst, weerstand of andere emoties. Overgave gaat dan over het overgeven aan mijn proces, over het toelaten van precies dat wat er nu is. Een hele kunst omdat ik dan vaak toch stiekem vind dat het anders had moeten zijn. Wanneer ik uiteindelijk alle moeite en inzet opgeef om het te veranderen kan ik werkelijk in overgave zijn met het leven dat zich nu aandient. Ik kan er expressie aan geven en het laten klinken. En juist daar is de poort naar de overgave aan de stroom van mijn hart, die stromende bron die ook verbonden is met al het leven om mij heen. Wees welkom!

Loslaten - 15 november

‘Laat los, ga tot voorbij het woord, voorbij het denken, want daar in leegte, in niets, raakt volheid je aan’ Hans Stolp

Ken jij ook het gevoel dat je iets wil loslaten en dat dit maar niet lukt? Ik heb het heel veel geprobeerd in mijn leven en hoe meer ik mijn best deed hiervoor hoe meer ik het vast leek te houden. Uiteindelijk ontdekte ik dat ik steeds bezig was vanuit de energie dat ik er vanaf moest en dat juist de weerstand die ik hierin voelde maakte dat ik het vast bleef houden. 'Ga tot voorbij het woord, voorbij het denken', schrijft Hans Stolp zo mooi. Als ik het zing in klanken kan ik er naar toe bewegen en het helemaal toelaten en uiting geven aan al mijn gevoelens. Dat ervaar ik als heel opluchtend en het geeft ruimte om ook weer contact te maken met mijn diepere verlangens, met de stromende bron in mij die verbonden is met mijn ware natuur. Als ik me hierop richt voel ik dat ik in dit proces op natuurlijke wijze beetje bij beetje los kan laten. Dan laat het zich als het ware vanzelf los. En zo ben ik steeds in proces. Wees welkom om klank te geven aan jouw proces van loslaten!

Ik ben - 29 november

‘There is nothing you need to do to be yourself, you only may relax into being’
Marlies Cocheret

Rustend thuiskomen in wie ik ten diepste ben, dat is mijn verlangen. Ik hoef helemaal niets te vertimmeren en te verbouwen aan mezelf, al ben ik daar steeds weer toe geneigd. Alles is al aanwezig en ik mag rusten in de stilte, de liefde en de schoonheid die ik ten diepste ben. En dan kan ik ontvangen wat er is, wat er leeft in mij. 'Dat wat er leeft in mij, dat is mijn muziek' zegt Jan Kortie zo mooi. Ik ben... muziek en ik mag klinken. Mijn klanken doen er toe. Wees welkom!

 

Deze workshops zijn bedoeld voor mensen met al wat ervaring met stembevrijding of stemexpressie. Mocht je geen ervaring hebben en toch graag mee willen doen, neem dan even contact met mij op.

Voor mensen die nog niet eerder iets met hun stem hebben gedaan geef ik de workshop: 'Vrijuit jezelf laten klinken'.

Prijs: € 20,00
Data: Vrijdagavond 20 september, 4 en 18 oktober, 1, 15 en 29 november en 13 december 2019
Locatie: Edanz, Van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen
Tijd: 19.30 – 21.30

Opgave graag via de mail. (Ik werk met een maximaal aantal deelnemers.)
info@charmingcare.nl

 

Workshop voor mensen die kennis willen maken met stembevrijding

Vrijuit jezelf laten klinken

“To free the sound that moves inside, to dance, to speak, to sing, your truth, your song, your strength, your heart, to listen deep within”   Erica Nap

Stembevrijding gaat over de moed om jezelf naar buiten te brengen, precies zoals jij je voelt in het moment.
Toen ik net begon met stembevrijding dacht ik dat ik mooie klanken moest maken, of juist volle klanken en dat ik vooral niet vals mocht zingen. Ik had er allerlei ideeën over en vond het heel erg spannend. Het was een grote opluchting toen ik besefte dat het daar juist helemaal niet om ging. Stembevrijding gaat niet over mooi of goed kunnen zingen en niet over presteren. Het gaat over heel dichtbij voelen in jezelf en daar klank aan geven. Dit kan heel spannend zijn maar ook heerlijk en bevrijdend. Voel jij ook dit verlangen om jouw stem vrijuit te willen laten klinken? Jouw stem, jouw lied van eigenheid is uniek en van grote waarde. Wees welkom met alles!

In een kleine groep geef ik hier de ruimte voor. Ik gebruik dans en geleide meditatie ter ondersteuning.

Prijs: 20,00
Maandag 7 oktober en maandag 18 november 2019 
Tijd: 19.30 – 21.30
Opgave graag via de mail. (Ik werk met een maximaal aantal deelnemers.)
info@charmingcare.nl

 

 

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van mijn activiteiten, stuur me dan even een mailtje, dan ontvang je mijn nieuwsbrief: info@charmingcare.nl