Workshops

Mijn wens is dat ieder mens kan leven vanuit zijn pure staat van zijn.
Vrij dansen, zomaar klanken maken, voluit zingen, gewoon maar muziek maken en intuïtief tekenen, daar kan ik enorm van genieten.
Ik hou van alle vrije authentieke uitingen, van de mooie eigenheid en puurheid van de mens.
Puurheid gaat in mijn beleving over wie ik ten diepste ben zonder al mijn beschermlaagjes en verhalen.
In contact hiermee kan ik vrij leven, mijn levenskracht intens voelen en helemaal mezelf zijn.

Ik geef workshops vrije zelfexpressie met als basis stembevrijding.
Ter ondersteuning gebruik ik dans, geleide meditatie en eventueel andere vrije creatieve vormen.
Stembevrijding gaat over klank geven aan dat wat jij voelt in het moment.
Hierbij gaat het niet om goed of mooi kunnen zingen maar om het uiting geven aan wat er in jou leeft.
Dat kan heerlijk en bevrijdend zijn en ook spannend.
In een veilige setting nodig ik jou uit om contact te maken met jouw pure natuur.
In dit proces gaan we alles verwelkomen en hier uiting aan geven in klank en dans.

Wees welkom met alles!

 

Agenda

Workshops stembevrijding voor mensen met al wat ervaring

Leef je Natuur

‘Live your life to its full potential, like a flower blooming in the sun.’ Prem

Elke maand op vrijdagavond, 19.30–22.00

Elke maand geef ik op vrijdagavond losse workshops stembevrijding aan de hand van een thema. In deze workshops maken we een reis naar binnen en geven we expressie aan ons verlangen, onze angsten en andere emoties, onze liefde en onze waarde. We gaan ruimte maken voor onszelf, voor onze kracht en kwetsbaarheid. We richten ons vooral op voelen en verwelkomen, alles mag er zijn. Stembevrijding gaat helemaal niet over goed of mooi zingen, maar over klank geven aan wat jij voelt in het moment. Dit kan spannend zijn, er kunnen emoties loskomen en het kan ook verrassend, heerlijk en bevrijdend zijn.

Ik werk in een kleine groep en gebruik lichaamswerk, dans en geleide meditatie ter ondersteuning.

Waarheidsmoed – 24 januari

Wat is waarheid?

Stembevrijding gaat over de moed om jezelf naar buiten te brengen precies zoals jij je voelt in het moment.

Wanneer we open en eerlijk naar binnen kijken kunnen we onszelf werkelijk ontmoeten en laten klinken wat er nu waar is in onszelf. Zelf merk ik dat mijn oordelen over mezelf mij vaak in de weg zitten en het spannend maken om mezelf in al mijn kwetsbaarheid naar buiten te brengen.
Klank geven aan hoe ik mij nu voel kan heel bevrijdend zijn en brengt me vaak weer dieper in verbinding met wie ik werkelijk ben.
Wat werkelijk waar is voor mij is wie ik ten diepste ben, mijn ware natuur. In mijn beleving is mijn ware natuur verbonden met al het leven om mij heen en zijn wij ten diepste licht, liefde en vreugde. Elk mens heeft daarin zijn prachtige eigenheid.
Hoe bijzonder is het om het lied van je hart te laten klinken, het lied van jouw ware natuur.
Wees welkom!

Verlangen – 28 februari

‘Je diepste verlangen is de kern van wie je bent’ Hans en Hanneke Korteweg

Lange tijd heb ik mijn verlangens veroordeeld en leefde ik met het idee dat verlangens niet goed zijn, dus ik stopte ze zoveel mogelijk weg. In de stembevrijding kwam ik op een veel dieper niveau in contact met mijn verlangens en kon ik ze werkelijk toelaten. Ik voelde een intens verlangen naar vrijheid en voluit durven leven en tegelijkertijd voelde ik ook het gemis, de pijn en de angst die onder dit verlangen zitten. Dat was pijnlijk en het duurde een tijd voordat ik werkelijk durfde te voelen hoe onvrij en ongelukkig ik mij voelde. Uiteindelijk kon ik er klank aan geven en dat gaf veel opluchting.

Dieper voelend kwam ik in contact met een stromende bron in mezelf, daar voelde ik heel veel verlangen en ontdekte ik dat dit verlangen verbonden is met mijn vreugde. Het is een verlangen dat naar buiten wil stromen en mijn eigenheid de wereld in wil brengen. Spannend, wezenlijk en zo waardevol. Juist dit verlangen is de bron van alle creatie, ik ervaar het als een prachtige energie die ik graag wil volgen en van waaruit ik wil leven en delen.

In deze workshop gaan we ons verbinden met ons verlangen en hier klank aan geven. Kleine verlangens, grote verlangens, diepere verlangens, gevoelens van gemis, pijn en angst, alles is welkom!

Onbevangenheid – 27 maart

‘De kracht van jouw pure bron, spelen, klinken, laten leiden, eindeloos, tijdloos’

Onze ware natuur is onbevangen en puur. Als jong kind waren we hier van nature mee verbonden en konden we ons spontaan en vrij uiten. Bij het ouder worden zijn we vaak de verbinding met deze prachtige bron (een beetje) kwijtgeraakt.

In deze workshop gaan we voelen of we contact kunnen maken met die pure bron in ons.

We gaan ons verwonderen, we gaan spelen en ons laten leiden en we gaan hier klank aan geven. Onbevangenheid betekent niet geremd zijn. Het is die lichte speelse staat van zijn waarin we niet bevangen zijn door oordelen, angsten en overtuigingen en de wereld open kunnen betreden. Natuurlijk zijn al onze stemmetjes in dit proces ook van harte welkom.

Kom je verwonderen en klinken!

 

Deze workshops zijn bedoeld voor mensen met al wat ervaring met stembevrijding of stemexpressie. Mocht je geen ervaring hebben en toch graag mee willen doen, neem dan even contact met mij op.

Prijs: € 25,00
Data: Vrijdagavond 24 januari, 28 februari, 27 maart, 24 april, 15 mei, 12 juni, 4 september, 2 oktober, 30 oktober, 27 november en 18 december 2020.
Locatie: Edanz, Van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen
Tijd: 19.30 – 22.00

Opgave graag via de mail. (Ik werk met een maximaal aantal deelnemers.)

info@charmingcare.nl
www.charmingcare.nl
www.lavinia.nu (hier wordt nog aan gewerkt ;))
www.edanz.nl/organizer/lila-locher

 

Workshop voor mensen die kennis willen maken met stembevrijding

Vrijuit jezelf laten klinken

“To free the sound that moves inside, to dance, to speak, to sing, your truth, your song, your strength, your heart, to listen deep within”   Erica Nap

Stembevrijding gaat over de moed om jezelf naar buiten te brengen, precies zoals jij je voelt in het moment.
Toen ik net begon met stembevrijding dacht ik dat ik mooie klanken moest maken, of juist volle klanken en dat ik vooral niet vals mocht zingen. Ik had er allerlei ideeën over en vond het heel erg spannend. Het was een grote opluchting toen ik besefte dat het daar juist helemaal niet om ging. Stembevrijding gaat niet over mooi of goed kunnen zingen en niet over presteren. Het gaat over heel dichtbij voelen in jezelf en daar klank aan geven. Dit kan heel spannend zijn maar ook heerlijk en bevrijdend. Voel jij ook dit verlangen om jouw stem vrijuit te willen laten klinken? Jouw stem, jouw lied van eigenheid is uniek en van grote waarde. Wees welkom met alles!

In een kleine groep geef ik hier de ruimte voor. Ik gebruik lichaamswerk, dans en geleide meditatie ter ondersteuning.

Prijs: 20,00
Data: Maandagavond 6 april 2020
Locatie: Edanz, Van Oldenbarneveltlaan 6 Groningen 
Tijd: 19.30 – 21.30


Opgave graag via de mail. (Ik werk met een maximaal aantal deelnemers.)

info@charmingcare.nl
www.charmingcare.nl
www.lavinia.nu (hier wordt nog aan gewerkt ;))
www.edanz.nl/organizer/lila-locher

 

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van mijn activiteiten, stuur me dan even een mailtje, dan ontvang je mijn nieuwsbrief: info@charmingcare.nl